sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Social Weekend

Tiistaista perjantaihin miehet jatkoivat työntekoa sisätautien osastolla tutun kaavan mukaisesti. He hoitivat viikon aikana mm. syöpäsairauksista kärsiviä potilaita, jonka lisäksi he tutustuivat myös palliatiivisen hoidon toteutukseen. Lisäksi he osallistuivat mm. kouristelevan potilaan hoitoon ja he saivat uutta tietoa diabeteksen hoitoon liittyvistä ongelmista Malawissa. Viikko pyörähti pitkälti edellisessä postauksessa mainittujen teemojen ympärillä, jonka lisäksi Doktor Järvenpää osallistui perjantaina myös vainajan laittoon, kun hänen työvuoronsa aikana menehtyi yksi osaston potilaista. Tämän johdosta hän oli läsnä omaisten surutyössä, jonka yhteydessä myös sairaalan ruumishuone tuli hänelle tutuksi.

Viikon aikana kävi ilmi, että potilaiden tila ei välttämättä ole kovin mutkikas, mutta keinot hoitaa heitä ovat usein rajalliset esimerkiksi hoitovälineiden, tutkimuskeinojen ja lääkkeiden niukkuuden vuoksi. Esimerkiksi potilaan katetroimisen yhteydessä oli työn ja tuskan takana saada osastolle steriilit käsineet, joten tällaisiin rutiinitoimenpiteisiin voi liittyä monesti kohonnut infektioriski; usein henkilökunnalla on ajantasaista tietoa siitä, kuinka potilaita tulisi hoitaa, mutta resurssit ovat niukat ja tämän takia hoidon laatu voi olla puutteellinen. Työviikon iloisiin tapahtumiin kuului esimerkiksi hetki, jolloin yleislääketieteen osastolle eksynyt psykiatrinen potilas tuli yllättäen hoitajien kansliaan ja muiskautti suudelman Mr. Rantasen poskelle.

Viikonloppuna Mr. Rantanen matkusti Dedzaan Doktorin jäädessä hengailemaan koululle paikallisten opiskelijoiden seurassa. Viikonloppuna Kamuzu College of Nursingin opiskelijat juhlivat ja pitivät hauskaa, sillä vuorossa oli kerran vuodessa koululla järjestettävä Social Weekend-niminen tapahtuma. Ihmiset tanssivat, joivat ja viettivät aikaa toistensa seurassa DJ:n soittaessa musiikkia läpi yön. Lauantaina paikalliset rap-, rnb- ja reggaeartistit valloittivat lavan, jonka lisäksi Doktor ”avioitui” päivän aikana paikallisen opiskelijatytön kanssa. Mock Wedding on jokavuotinen perinne ja tänä vuonna Doktor sai kunnian olla sulhasena näissä jäljitellyissä häissä. Leikkimielisyydestä huolimatta koko kaava vedettiin alusta loppuun oikeiden häiden tapaan ja kaikki osallistuivat juttuun vähintään yhtä tosissaan kuin oikeissa häissäkin. Väkeä oli paikalla paljon ja tunnelma oli niin aito, että Doktor oli hetkittäin jopa huolissaan, onko kyse sittenkään teeskentelystä, vai oliko tämä sittenkin totisinta totta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti