tiistai 8. huhtikuuta 2014

Sadetta ja lapsellista meininkiä

Viikonloppuna pojat päättivät mennä katsastamaan Kamuzu Central Hospitaliin, minkälaista on elämä sunnuntaisin lastenosaston ensiapuyksikössä. Päivä sairaalassa oli normaalia rauhallisempi, mutta kerrotun mukaan viikonloput ovat yleisesti ottaen todella kiireisiä. Maanantaina lastenosaston ensiavussa olikin sitten jo aikamoinen härdelli, kun paikan päälle tuotiin useita elvytettäviä potilaita yhtä aikaa. Saman päivän aamuna Doktor Järvenpää ja Mr. Rantanen tutustuivat myös lastenosaston B-puoleen, joka oli ehkä liiankin rauhallinen oppimisen kannalta verrattuna esimerkiksi Red Zoneen, jossa miehet viime viikolla aloittivat hommansa. Red Zone on yksikkö, johon lapsipotilaat yleensä siirtyvät ensiavusta, kun heidän tilansa hieman stabiloituu; B-puolelle taas siirtyvät suhteellisen hyvässä kunnossa olevat potilaat, joista suurin osa pääsee koteihinsa toipumaan. Hoitajapula varsinkin lastenosaston ensiapuyksikössä on melkoinen ja yksikössä työskentelevät hoitajat ovat jatkuvan kovan kuormituksen alla; he joutuvat tekemään pitkiä työvuoroja ja toisinaan melko vähäisillä unilla.

Sunnuntaina satoi vettä niin rankasti, että Doktor joutui pakon sanelemana pukemaan päällensä sadetakin. Taivaalla salamoi, mutta ukkonen oli sen verran kaukana, ettei jyrinää juuri sairaalan tai koulun ympäristöön kantautunut. Tuuli oli myös melkoinen ja voitaisiin varmaan puhua jonkin asteisesta myrskystä. Maa muuttui paikoitellen pehmeäksi mutavelliksi ja hiekka huuhtoutui alas rinteitä jättäen jälkeensä isoja kivenmurikoita. Mutavellissä käveleminen toi Doktorin mieleen Suomen parhaimmat loskakelit, jonka seurauksena hän oli melkein herkistyä kyyneliin. Tällä kertaa sade jatkui verrattain kauan; vielä maanantainakin sai olla varovainen, etteivät kengät irronneet jaloista ja jäänyt kiinni tähän ruskeaan kurapuuroon. Sateen seurauksena sää viileni sen verran, että tiistaina aamuyöstä Doktor kaivoi esiin makuupussinsa ja änkeytyi sen sisälle nukkumaan.

Tiistaina Doktorin ja Rantasen hommat jatkuivat lastenosaston ensiapuyksikössä, jonka lisäksi he kurkistivat iltapäivän puolella myös lastenosaston toimenpidehuoneeseen. Tuossa samaisessa huoneessa miekkosten on tarkoitus jatkaa keskiviikkona harjoittelua, joten tiedossa on taas hieman erilainen päivä verrattuna aikaisempaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti