lauantai 8. maaliskuuta 2014

Dekaaneita, tiedekuntia ja puhdasta pyykkiä

Perjantaina aamulla joskus hieman ennen seitsemää Doktor heräsi puheluun, jossa häneltä tiedusteltiin kuulumisia. Doktor vastasi kohteliaasti tälle naispuoliselle soittajalle, että ”kiitos kysymästä; hyvää minulle kuuluu, mutta heräsin juuri”, jonka jälkeen soittaja ilmoitti olevansakin kiinnostunut lähinnä Doktorin huonetoverin Mr. Rantasen voinnista. Doktor vastasi siihen, että ”hyvää hänellekin kuuluu”, jonka jälkeen soittaja toivotti mukavat päivänjatkot ja sulki puhelimen. Siitä alkoi miesten perjantai; soittaja oli alakerrassa asuva pirtsakka pimu: Pachalo.

Miehet olivat sopineet yhdeksäksi tapaamisen koulun hallintorakennuksen tiloihin, jossa he tapasivat koulun johtavia henkilöitä. Näiden tapaamiensa henkilöiden tittelit olivat sen verran erikoisia, etteivät kaikkien roolit ja nimet ihan suoralta kädeltä auenneet (Dean of students ja Head of Medical Surgical Department jne.). Edellä mainitut arvonimet eivät ehkä kirjoitetussa muodossa vaikuta kovinkaan haastavilta, mutta aksentti ja peräjälkeiset täysin spontaanit tapaamiset sekä variaatiot artikulaatiossa tuntuivat taas hieman sekoittavan pakkaa. ”Ei ole välttämättä aina helppoa ymmärtää, mikä on kenenkin paikka ja tehtävä tässä koululla vallitsevassa hierarkiassa, mutta pikkuhiljaa kaikki kuitenkin selkenee”, pohdiskeli Doktor.

Päivän aikana miehet luulivat, että heidän kaikki suunnitelmansa laitetaan remonttiin. Heille kerrottiin, että he joutuisivat siirtymään eteläisemmässä Malawissa sijaitsevaan Blantyreen tekemään työharjoittelua ja myös mahdollisesti muuttamaan tämän seurauksena. Syynä näihin puheisiin oli se, että Kamuzu College of Nursingin oppilaat eivät tee tällä hetkellä tee kliinistä harjoittelua missään päin Kamuzun keskussairaalaa, joten Doktoria ja Mr. Rantasta ei haluttu sinne oman onnensa nojaan laskea.  Hetken aikaa vaikutti jo siltä, että koko homma menee täysin uusiksi, mutta onneksi koulun dekaani pisti asiat taas oikeille raiteilleen perjantain jo lähestyessä loppuaan. Asiat puhuttiin halki Pindanin toimistossa, jossa olivat paikalla asianosaiset, Pindani itse ja kolme muuta opettajaa. Maanantaina miehet aloittavat työskentelyn Daeyangin sairaalalla kahden viikon ajan, johon heille järjestettiin kyyditykset koululta sinne ja takaisin. Tätä jaksoa seuraa intensiiviviikko, johon osallistuu opettajia ja opiskelijoita Suomesta, Sambiasta ja Malawista, jonka jälkeen työharjoittelut kotisairaanhoidossa ja sisätautikirurgisella osastolla sekä lastenosastolla voidaan toivottavasti aloittaa.

Iltapäivällä Doktor ja Mr. Rantanen tutustuivat myös miespuoleiseen siivoojaan Bingaan, joka tarjoutui pesemään äijien likaiset pyykit pientä korvausta vastaan. Pyykit puhdistuivat silmänräpäyksessä ja ne olivat hetken kuluttua kuivumassa asuntomme edessä olevalla kaiteella. Palvelu oli sen verran hyvää, että Binga pääsee pesemään pyykkiä varmasti jatkossakin!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti